René van Meurs wint Platina Ticket Award

09-06-2023

Vita Westra

Op donderdagavond werd cabaretier René van Meurs verrast in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam met de Platina Ticket Award. De prijs, die markeert dat er 50.000 tickets zijn verkocht voor zijn voorstelling 2636, werd Van Meurs overhandigd door collega-cabaretier Richard Groenendijk.

Richard Groenendijk had lovende woorden over voor Van Meurs: "René is een ontzettend harde werker en heel ambitieus. Hij is heel erg grappig en heel persoonlijk en dat maakt hem zo ontzettend goed!". Van Meurs nam de prijs dankbaar in ontvangst: “Het is een enorme eer dat er na twee jaar totale stilstand eindelijk weer zoveel mensen naar het theater komen! Ik ben enorm trots op deze voorstelling en vind het te gek dat m’n publiek me weer zo massaal weet te vinden!”.

Vader-zoon-vader vertelling
In 2636 vertelt van Meurs over een reis naar Schotland met zijn eigen vader én over zijn eigen reis naar het vaderschap. De voorstelling werd geprezen in de media, "Eerlijk, liefdevol, grappig: in de nieuwe show van René van Meurs valt alles op z'n plek”
, schreef de Volkskrant. 
Op 9 juni staat Van Meurs voor de laatste maal dit seizoen op de planken met 2636 in Carré. Niet getreurd voor wie daar niet bij kan zijn: vanaf september speelt hij 2636 nog 23 keer door het hele land


beeld: Jaap Reedijk