Sonny Boy in 2024 naar de theaters

13-03-2023

Vita Westra

Annejet van der Zijl schreef in 2004 Sonny Boy. Deze biografie van het Surinaams-Nederlandse echtpaar Waldemar Nods en Rika van der Lans maakte veel indruk: het boek werd in Nederland ruim 750.000 keer verkocht en is ook internationaal hard op weg een bestseller te worden. Precies 20 jaar nadat Annejet van der Zijl de waargebeurde geschiedenis van Waldemar en Rika optekende, zal Solo Stories hun verhaal opnieuw tot leven wekken. In samenwerking met Manoushka Zeegelaar Breeveld bewerken zij het boek tot een theatermonoloog. Vanaf januari 2024 te zien in de Nederlandse theaters!

Een nieuw perspectief
Vernieuwend aan de theatervoorstelling zal de invalshoek zijn: het verhaal wordt verteld vanuit de ogen van de zoon van Waldemar en Rika: Waldy. Toen hij 14 jaar oud was, werden zijn ouders opgepakt en gedeporteerd naar een concentratiekamp. De reden: ze hadden onderdak verleend aan joodse vluchtelingen. Waldy zag ze nooit terug. Jaren later zal hij zich afvragen: wie waren zijn ouders? Wie is hij zelf eigenlijk?

In de woorden van regisseur Benno Hoogveld: "Ook al is het boek bijna 20 jaar geleden verschenen en begon dit waargebeurde verhaal bijna een eeuw geleden, de thema's die het verhaal in zich draagt, zoals racisme, oorlog en zelfonderzoek, zijn relevanter dan ooit."

Hou 1eRang in de gaten voor meer informatie! De kaartverkoop start in het voorjaar van 2023. De cast wordt later bekend gemaakt. 

Solo Stories
Solo Stories is in 2014 opgericht door Benno Hoogveld en Merel Ooms vanuit de behoefte om terug te gaan naar de basis van theater: het vertellen van een verhaal. Zij maken intieme voorstellingen gebaseerd op persoonlijke en veelal waargebeurde verhalen, over relevante thema's. Momenteel is Nu ik je zie te zien in de theaters. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Merlijn Kamerling, waarin hij op zoek gaat naar zijn vader, Antonie Kamerling. Soy Kroon speelt in deze solovoorstelling de veelgeprezen hoofdrol. Bekijk de volledige speellijst van Nu ik je zie