René van Kooten kruipt in de huid van Shrek!

07-08-2023

Angela Lanser

Van Hoorne Entertainment brengt in seizoen 2024-2025 Shrek de Musical naar de theaters, dat maakte de theaterproducent eerder al bekend. Wie de grote, groene oger zou spelen was nog niet bekend, tot nu! Niemand minder dan René van Kooten zet het groene masker op en vertolkt de rol van Shrek in deze nieuwe versie van de populaire familiemusical. Vanaf september 2024 is Shrek de Musical te zien in de theaters in Nederland en België.

Over René van Kooten
René van Kooten is met name bekend van zijn rollen in grote musicalproducties, waaronder Miss Saigon, Evita en Les Misérables. Met zijn acteerwerk heeft hij 11 nominaties op zijn naam staan en won hij in 2008 De Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical met zijn rol van Jean Valjean in Les Misérables en in 2014 de Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical met Evita. Nu kijkt hij uit om de hoofdrol in deze musical te vertolken. “Ik heb er veel zin in om Shrek te gaan spelen. Het is anders dan de rollen die ik eerder heb gespeeld en het lijkt mij heel leuk om mij dit keer te richten tot het familiepubliek. Shrek is al jaren een enorm populair merk en ik vind het geweldig dat ik dit populaire karakter naar de Nederlandse en Belgische theaters mag brengen.”, aldus Van Kooten.

Shrek De Musical
In Shrek De Musical wordt het verhaal uit de populaire DreamWorks animatiefilm naar het toneel gebracht. Het stuk was voor het eerst in het theater te zien op Broadway in 2008. Daarna was de musical in vele landen te zien en werd de voorstelling genomineerd voor 8 Tony Awards, 12 Drama Desk Awards en een Grammy voor Best Musical Show album. Vanaf september brengt Van Hoorne Entertainment de musical naar Nederland. De theaterproducent is onder meer bekend van populaire jeugdvoorstellingen als Peppa Pig Live en Rapunzel de Musical. Ook brengt van Hoorne Entertainment geliefde karakters als Fien & Teun tot leven in het theater.