Nieuwe Nederlandse musical Koud Vuur in de maak

21-02-2024

OpusOne en MusicalMakers werken samen aan de ontwikkeling van de splinternieuwe musical: Koud Vuur. Het script en de eerste composities van deze ‘musical in wording’ worden binnenkort met drie leesvoorstellingen getoond aan publiek.

Zowel OpusOne als MusicalMakers zetten zich in voor de ontwikkeling van nieuwe Nederlandse musicals. Zo willen zij talent en nieuwe verhalen een podium geven. De inspiratie van deze productie komt voort uit de ongemakkelijke driehoeksverhouding tussen de Molukken, Indonesië en Nederland, gegoten in een origineel eigentijds verhaal. Het laat zien hoe de ingrijpende nasleep van het koloniale tijdperk nog steeds voelbaar is in het leven van jonge mensen, hier en nu.

Het verhaal
Een jong stel gaat in relatietherapie. Ellen is wit, Mingus is Moluks, al voelt hij zich compleet Nederlands. Hij heeft zijn hele leven al last van plotselinge woede-uitbarstingen. Gedrag dat hij maar al te goed kent van zijn vader, waarmee hij alle banden heeft verbroken.

Met hulp van de relatietherapeute Janine, die zelf Indonesische roots heeft, probeert het stel hun problemen onder ogen te zien. Het verleden laat zich niet langer wegduwen, en Mingus begint te begrijpen hoeveel invloed zijn afkomst op hem heeft. Hoeveel trauma heeft hij geërfd van de generaties voor hem? Is zijn relatie met Ellen nog te redden?

De leesvoorstellingen vinden vanaf april 2024 plaats in Apeldoorn, Amsterdam en Assen. Bekijk hier de leesvoorstellingen.