Musical Pretty Woman komt naar Nederland!

15-05-2023

Angela Lanser

Fan van de befaamde romantische komedie Pretty Woman? Dan hebben we goed nieuws: na internationale successen op onder meer Broadway brengt Stage Entertainment de musical Pretty Woman eindelijk naar Nederland! De musical is gebaseerd op de iconische film uit de jaren ’90 met Julia Roberts en Richard Gere en zal vanaf september exclusief te bewonderen zijn in het Utrechtse Beatrix Theater.

Een van de meest geliefde romcoms aller tijden
Pretty Woman (1990) is een van de meest geliefde romcoms aller tijden en vertelt het liefdesverhaal van Vivian Ward en zakenman Edward Lewis dat ontstaat nadat hij haar inhuurt als escort. De film betekende de doorbraak van Julia Roberts, die de hoofdrol van Vivian vertolkte naast Richard Gere in de rol van Edward. Wereldwijd bracht Pretty Woman maar liefst 464 miljoen euro op.

De musicalversie van Pretty Woman
De musicalversie, met originele muziek van Bryan Adams en Jim Vallance, speelde al op Broadway, West End en wordt de opvolger van The Bodyguard, die momenteel te zien is in het Beatrix Theater Utrecht. Het script is geschreven door de regisseur en de scenarioschrijver van de originele film, Garry Marshall en J. F. Lawton. Binnenkort wordt bekend gemaakt wie de rollen van Vivian Ward, Edward Lewis en de andere personages uit de romcom gaan vertolken.

Bekijk de volledige speellijst van Pretty Woman.